Chcesz cieszyć się świątecznym klimatem i wyjątkowymi smakami bez spędzania godzin w kuchni? Wiesz Co Zjesz oferuje catering świąteczny Warszawa, który pozwoli Ci delektować się tradycyjnymi potrawami Bożego Narodzenia w domowym zaciszu lub podczas firmowego spotkania.
Nasze menu łączy klasyczne wigilijne smaki z nowoczesnym podejściem, oferując wyborne potrawy przygotowane z najwyższej jakości składników – bez ulepszaczy i konserwantów.
Poniżej znajdziesz asortyment potraw i przykładowy cennik cateringu na święta 2024.
Zapoznaj się z propozycjami potraw, napojów i dodatków oraz wybierz interesujące Cię pozycje. Następnie sprawdź cenę za każdą z nich, zsumuj odpowiednie ceny i przemnóż przez liczbę osób, które planujesz zaprosić na imprezę. W ten sposób możesz wstępnie oszacować koszt cateringu na święta. Aby potwierdzić wycenę, skontaktuj się z nami – opracujemy ofertę „skrojoną” pod Ciebie!
Catering na święta możesz odebrać osobiście z restauracji lub wybrać opcję z dostawą. Potrawy podajemy na klasycznych półmiskach, kociołkach, bemarach lub w jednorazowych pojemnikach. Umożliwiamy też wypożyczenie stołów, krzeseł, a nawet skorzystanie z pomocy kelnerów.
Podane ceny netto +8% VAT.
Porcja 300 ml:
• barszcz czerwony czysty – wersja wegańska / wegetariańska / BG – 15,00 zł
• krem z pieczonego buraczka – wersja wegańska / wegetariańska / BG – 19,00 zł
• krem borowikowy z grzankami – 23,00 zł
• krem borowikowy z pestkami – wersja wegańska / wegetariańska / BG – 23,00 zł
• norweska zupa rybna – BG – 28,00 zł
• strogonow drobiowy – 28,00 zł
• strogonow wołowy – 38,00 zł
Porcja 300 g:
• kapusta wigilijna z wędzoną śliwką i szlachetnym borowikiem – BG – 25,00 zł
• krokiet z kapustą i grzybami – 15,00 zł
• pierogi z kapustą i grzybami – 6 szt. – 30,00 zł
• filet z morszczuka z sosem tatarskim – 29,00 zł
Dania rybne – porcja 200 g:
• karp smażony – BG – 35,00 zł
• dorsz zapiekany w śmietanie – BG – 45,00 zł
• sandacz na duszonych grzybach – BG – 45,00 zł
• pstrąg pieczony w migdałach – BG – 48,00 zł
• łosoś na sosie pomarańczowo-czosnkowym – BG – 42,00 zł
• miruna z sosem cytrynowym – BG – 33,00 zł
Dania mięsne – porcja 200 g:
• przysmak św. Huberta – polędwiczka na sosie grzybowym – BG – 34,00 zł
• polędwiczka wieprzowa na sosie kaparowym – BG – 36,00 zł
• polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi pomidorami na kurkach – 38,00 zł
• ćwiartka kaczki w żurawinie – BG – 39,00 zł
• soczysta pierś drobiowa na szpinaku z dorblu – BG – 28,00 zł
Dania wegetariańskie:
• risotto warzywne z groszkiem cukrowym i parmezanem – BG – 38,00 zł
• gnocchi z kurkami i suszonymi pomidorami z parmezanem – 38,00 zł
• kotlet z soczewicy – BG – 38,00 zł
Dania wegańskie:
• tofu z grilla z orzechami i warzywami – 40,00 zł
• ziemniaki ziołowe z pieca – BG – 8,00 zł
• ryż – BG – 8,00 zł
• kluseczki – 8,00 zł
• buraczek pieczony – BG – 8,00 zł
• warzywa z wody z pestkami – BG – 8,00 zł
• bukiet surówek – BG – 8,00 zł
• bukiet sałat i warzyw z dressingiem balsamicznym – BG – 15,00 zł
Min. 10 szt. – 8,00 zł/szt.:
• kanapeczki dekoracyjne mix z wędlinami, serami, pastami
• krążki pumpernikla z koreczkiem śledziowym
• wytrawne babeczki z sałatką jarzynową
• wytrawne babeczki z pastami warzywnymi
• roladki z tortilli z kurczakiem i warzywami
• roladki z tortilli z serami i warzywami
• wytrawna babeczka z sałatką jarzynową
• kompozycje ryb w galarecie bg: sandacz, karp, łosoś – półmisek 10 porcji – BG – 130,00 zł
• misa pikantnych krewetek z nutką chilli – 8 szt., 300 g – BG – 45,00 zł
• szpadki z krewetkami przeplatanymi avocado i melonem – 12 szt. – BG
• śledź w oliwie z cebulką – 100 g – BG – 18,00 zł
• roladka z łososia z ricottą i suszonym pomidorem – BG – 16,00 zł
• tatar z łososia – 100 g – 19,00 zł
Kompozycja pieczysta z marynatami i piklami porcja 1 kg – 150,00 zł/kg – asortyment przy ilości powyżej 5 kg:
• szynka wędzona – BG
• karczek majerankowy – BG
• kiełbasa jałowcowa
• schab ze śliwką – BG
• pasztet z żurawiną
• smalec domowy – BG
• ogórki słodko-pikantne kameleonki – BG
• marynaty i pikle
Kompozycja serów z bakaliami, krakersami i żurawiną – porcja 1 kg – 140,00 zł/kg
Porcja 300 g – 30,00 zł; porcja mono – 10,00 zł:
• sałatka ziemniaczano-śledziowa z kaparami – BG
• chrupiące liście szpinaku z bekonowymi chipsami, pomidorem, jajkiem i sosem kurkowym z dijon – BG
• sałatka młodość z grillowanym kurczakiem, cytrusami i bakaliami – BG
• tradycyjna sałatka jarzynowa – BG
• mozzarella z pomidorami i pesto – BG
• sałatka z marynowaną gruszką, serem pleśniowym i orzechami
• sałatka cezar z kurczakiem, grzankami i parmezanem
• sałatka z pieczonego buraczka z serem korycińskim – BG
• łazanki z makiem i bakaliami
Na półmiskach – porcja 600 g/os. – 60,00 zł:
• 2 przekąski rybne
• 2 przekąski mięsne
• 2 sałatki
• dodatki: pieczywo, masło, sosy
Porcja mono – 12,00 zł:
• crème brûlée
• tiramisu
• makowiec
• sernik
• szarlotka
• musy owocowe
• sok owocowy – 1 l – 20,00 zł
• lemoniada – słój 5 l – 100,00 zł
• kompot z suszu – 1 l – 25,00 zł
• woda niegazowana lub gazowana – 1 l – 10,00 zł
• napoje gorące – warnik i dodatki – 10,00 zł/os.
• open bar do 4 godzin na napoje zimne i gorące – 40,00 zł/os.
• zastawa tradycyjna lub jednorazowa – uzależniona od ilości wybranych potraw – od 5,00 zł/os.
• stolik koktajlowy z nakryciem – 60,00 zł
• stół bufetowy z nakryciem – 60,00 zł
• obrus cateringowy czarny – 60,00 zł
• obrus koronkowy biały – 60,00 zł
• usługa kelnerska – 500,00 zł
• usługa dostawy i odbioru – indywidualnie, w zależności od adresu
Skontaktuj się z nami i opowiedz o swoich potrzebach, ustal menu i ciesz się nadchodzącym przyjęciem!
Aby ustalić szczegóły, napisz wiadomość na adres biuro@wieszcozjesz.info lub przejdź na podstronę Kontakt i użyj formularza kontaktowego. Pamiętaj, aby wstępnie opisać swoje potrzeby, m.in. kiedy dokładnie i na ile osób potrzebny Ci będzie catering bożonarodzeniowy w Warszawie.
Możesz również skontaktować się z nami telefonicznie, wybierając jeden z poniższych numerów lub odwiedzić naszą restaurację osobiście – w tym także zamówić posiłek online – i samemu sprawdzić jakość usług Wiesz Co Zjesz.
Iwona Michnowska-Miernik, właściciel Wiesz Co Zjesz
Rafał Miernik, szef kuchni Wiesz Co Zjesz
Pamiętaj, że przyjęcie możesz zawsze zorganizować u nas – zobacz, co możemy zaoferować jako restauracja na przyjęcie świąteczne.